Vitaal Vechtdal

2 mei 2019 14:41

Zet de eerste stap en train mee voor de Nationale Diabetes Challenge!

Nationale Diabetes Challenge 2019

De Nationale Diabetes Challenge is een wandelevenement om mensen met diabetes te helpen bij het verbeteren van hun leefstijl en gezondheid. Regelmatig bewegen helpt om bloedsuikerwaarden onder controle te krijgen, waardoor je je beter, gezonder en zelfverzekerder voelt. 

De wandelingen zijn bedoeld voor mensen met diabetes, maar bewegen is voor iedereen goed, dus ook voor mensen zonder diabetes. Partners, familie of vrienden zijn van harte welkom. Natuurlijk houden we rekening met ieders niveau.

Nationale Diabetes Challenge – OMMEN

Er wordt gezamenlijk getraind met wandelcoach Yvonne Hoekman tot de finale op 28 september 2019. Ieder week gaat er een zorgverlener mee. De eerste wekelijkse wandelingtraining start op donderdagochtend 23 mei om 10:00 uur bij Atletiek Club Ommen (Sportpark "Westbroek"), Sportlaan 1 in Ommen (Arrien)

Informatiebijeenkomst over de Nationale Diabetes Challenge OMMEN

Op donderdagochtend 16 mei a.s. om 10:00 uur is er een informatiebijeenkomst bij de Atletiek Club Ommen. Je hoort hier meer van wandelcoach Yvonne Hoekman over de Challenge, het wandelen en praktische informatie. Aanmelden voor deze informatiebijeenkomst kan via info@vitaalvechtdal.nl

Aanmelden NDC OMMEN

Inschrijven kan de hele maand via de website (klik op link - www.nationalediabeteschallenge.nl/vitaalvechtdalommen). Deelnemers die na 23 mei aanmelden kunnen eenvoudig instromen in de bestaande groep. Maximaal 25 personen per groep. Vragen? Mail ons op info@vitaalvechtdal.nl.

Vitaal Vechtdal organiseert de Nationale Diabetes Challenge Ommen samen met Wijz, fysiotherapie De Carrousel, huisartsenpraktijken, wandelcoach Yvonne Hoekman en de Bas van de Goor Foundation.

Nationale Diabetes Challenge 2019

Wandelen op weg naar een betere gezondheid!

Nationale Diabetes Challenge – HARDENBERG

De Challenge duurt 20 weken waarin wandelcoach Adri Deemter één keer per week in Hardenberg samen met mensen met diabetes en zorgverleners wandelt. In kleine stappen train je gezamenlijk tot de Nationale Diabetes Challenge Week van 25 t/m 28 september 2019. In de laatste week vindt de finale plaats. De eerste wekelijkse wandeling start op donderdag 16 mei a.s. om 19:00 uur bij De Haere op de Boshoek, Hessenweg 74 in Hardenberg.

De deelnemers van een vorige editie waren heel enthousiast. Een deelnemer: "Een hele leuke ervaring. Door de weken heen zijn we een hechte groep geworden. Het was ook leerzaam, want je hoort van anderen hoe zij met hun diabetes omgaan”.

Aanmelden NDC Hardenberg

Inschrijven kan de hele maand via de website (klik op link - www.nationalediabeteschallenge.nl/vitaalvechtdalhardenberg). Deelnemers die na 16 mei aanmelden kunnen eenvoudig instromen in de bestaande groep. Maximaal 25 personen per groep. Vragen? Mail ons op info@vitaalvechtdal.nl.

Vitaal Vechtdal organiseert de Hardenberg Challenge samen met de Saxenburgh Groep, De Haere, Fysio Totaal, Diëtisten Groep Nederland, Vechtdallopers, Diëtist van Asselt, huisartsen en de Bas van de Goor Foundation.

Resultaten Nationale Diabetes Challenge

Bekijk de infographic voor de positieve effecten bij de deelnemers van de Nationale Diabetes Challenge (onderzoek 2017).