Vitaal Vechtdal

28 juni 2018 14:51

Saxenburgh Groep boort eerste paal nieuw medisch centrum

Saxenburgh Groep boort de eerste paal voor de bouw van het nieuwe medisch centrum. Met de boorceremonie start de Saxenburgh Groep het bouwproces.

Het boren van de eerste paal gebeurt door Henri Janssen. De voorzitter Raad van Bestuur neemt met deze actie afscheid van de Saxenburgh Groep na een periode van vier jaar. Per 1 augustus volgt Wouter van der Kam hem op. 

In totaal worden er de komende vijf weken 490 palen geboord voor de fundering van het nieuwe medisch centrum. De bouwers kiezen voor boren in plaats van heien om hiermee de geluidsoverlast tot een minimum te beperken. Het nieuwe medisch centrum krijgt een bronskleurige aluminium gevelbekleding. Deze gevelbekleding geeft het nieuwe ziekenhuis een vriendelijke en toegankelijke uitstraling.

Door de speling van het licht ziet de gevelbekleding er iedere dag iets anders uit. Zo geeft een bewolkte hemel een ander effect dan een strakke blauwe lucht. Dit geeft een heel eigen sfeer aan het nieuwe ziekenhuis en maakt dat het gebouw herkenbaar en onderscheidend is in de regio.

Naast de bouw van het ziekenhuis werd ook de ontwikkeling van het nieuwe gezondheidspark bekrachtigd. Henri Janssen, voorzitter Raad van Bestuur van de Saxenburgh Groep, en Peter Snijders, burgemeester van de Gemeente Hardenberg tekenden de ontwikkelingsovereenkomst. Vervolgens nam Janssen plaats in de boorinstallatie en boorde de eerste paal. Een spectaculair afscheid voor de voorzitter Raad van Bestuur, die per 1 augustus wordt opgevolgd door Wouter van der Kam.

Vitaal Vechtdal dankt Henri Janssen voor zijn betrokkenheid en inzet bij Vitaal Vechtdal.