Fiets naar je Werk Dag op donderdag 16 mei

We weten het allemaal wel. Om gezond te blijven is het goed om meer te bewegen en meer naar buiten te gaan. “En fietsen is bijvoorbeeld hartstikke gezond", vertelt Prof. Dr. Erik Scherder (neuropsycholoog): “Fietsen maakt ons een stuk gelukkiger dan autorijden. Fietsen zorgt voor een beter humeur, het is goed voor het immuunsysteem en zorgt dat je informatie beter kan opnemen en verwerken.”

Of je nu nooit, soms of heel vaak naar je werk fiets, doe in ieder geval mee aan de landelijke Fiets naar je Werk Dag op donderdag 16 mei! Alleen of gezellig samen met een collega. Begin de dag fris en sluit hem ook zo weer af. Fietsen naar het werk is een makkelijke en laagdrempelige manier om routine te krijgen in het dagelijks bewegen!

Thuiswerken en meedoen

Ook als je thuiswerkt kun je meedoen, want juist bij het thuiswerken schiet beweging er snel bij in. Hoe het werkt? Op 16 mei pak je op een passend moment je fiets (bijvoorbeeld ’s ochtends of in je lunchpauze) en fiets je een #thuiswerkrondje van het aantal kilometers dat je normaal gesproken naar je werk zou fietsen.

Goed voor jezelf en goed voor een ander!

Als je naar je werk fietst, fiets je sowieso voor een goed doel. Dat ben je namelijk zelf! Doe je mee met de landelijke campagne, dan maak je ook nog kans op mooie prijzen. En wil je ook nog iets goeds doen voor een ander? Dan kun je met je deelname je bespaarde autokosten van die dag doneren aan de Bike4Work projecten van de Nederlandse organisatie Cycling out of Poverty (CooP-Africa) in Oeganda en Kenia. Ga naar de website voor meer informatie en om je direct aan te melden: www.fietsnaarjewerkdag.nl

Ben je werkgever?

Ben je werkgever en wil je ook aandacht besteden aan de Fiets naar je Werk Dag? Kijk dan op de pagina Fiets naar je Werk Dag. Daar vind je meer informatie en een communicatiepakket met teksten, beelden, inspiratie en tips!