.

Vitaal Vechtdal

2 april 2024 18:24

Fiets ook naar je werk op 16 mei!

Vitaal Vechtdal stimuleert een gezonde levensstijl. Met kleine stapjes helpen we de inwoners van het Vechtdal om hun leven meer gezondheid te geven. Daarom doen we mee aan de Fiets naar je Werk Dag! En stimuleren we werkgevers, inwoners, (zorg)professionals, iedereen in het Vechtdal om op 16 mei op de fiets naar het werk te gaan!

Een mooi startpunt van iets goeds. Voor je eigen gezondheid, om je werkdag met een fris hoofd te starten en natuurlijk voor het milieu. Want we weten het allemaal wel. Om gezond te blijven is het goed om meer te bewegen en meer naar buiten te gaan. “En fietsen is bijvoorbeeld hartstikke gezond", vertelt Prof. Dr. Erik Scherder (neuropsycholoog): “Fietsen maakt ons een stuk gelukkiger dan autorijden. Fietsen zorgt voor een beter humeur, het is goed voor het immuunsysteem en zorgt dat je informatie beter kan opnemen en verwerken.”  

Of je nu nooit, soms of heel vaak naar je werk fiets, doe in ieder geval mee aan de landelijke Fiets naar je Werk Dag op donderdag 16 mei. Alleen of gezellig samen met een collega. Begin de dag fris en sluit hem ook zo weer af. Fietsen naar het werk is een makkelijke en laagdrempelige manier om routine te krijgen in het dagelijks bewegen!

Thuiswerken en meedoen

Ook als je thuiswerkt kun je meedoen, want juist bij het thuiswerken schiet beweging er snel bij in. Hoe het werkt? Op 16 mei pak je op een passend moment je fiets (bij voorbeeld ’s ochtends of in je lunchpauze) en fiets je een #thuiswerkrondje van het aantal kilometers dat je normaal gesproken naar je werk zou fietsen.

Fiets naar je Werk Dag

Voor werkgevers

Wil je als werkgever je medewerkers op 16 mei extra stimuleren om naar het werk te fietsen? Leuk, doen! Het allerbelangrijkste is om je medewerkers via de interne communicatiekanalen te informeren over de datum en alvast voor enthousiasme te zorgen. Wij helpen je graag een handje met de communicatie. Onderaan deze pagina vind je een communicatiepakket met teksten, beelden, inspiratie en tips.

Heb je vragen?

Voor meer informatie neem je contact op met Ellen van der Vegte, projectleider Werk en Vitaliteit. Je bereikt haar op e.vandervegte@vitaalvechtdal.nl

Communicatiepakket Fiets naar je Werk Dag

Beelden en logo Fiets naar je Werk Dag