Vitaal Vechtdal

1 juli 2021 19:9

Ondernemersverhalen Werk en Vitaliteit

Met trots presenteren wij een nieuwe reeks ondernemerverhalen over Werk en Vitaliteit! Met bijdragen van 9 ondernemers uit het Vechtdal en 4 experts over vitaliteit en vitale organisaties, leiderschap, leefstijl en zingeving. De experts geven ieder een boeiende masterclass. Kijken dus!

NIEUW! NU ONLINE. Een bijzondere Vitaal Vechtdal masterclass over gelukskunde door geluksprofessor Mirjam Spitholt.

De gedachten die in je hoofd omgaan, bepalen volgens Mirjam Spitholt hoe je je voelt. Onzekerheden zullen er altijd zijn. Je kan morgen te horen krijgen dat je ernstig ziek bent. De zekerheid die we dachten te hebben is schijnzekerheid. Al die gedachten vormen (negatieve) stemmetjes - de mopperende muppets - die we in ons eigen hoofd afspelen. Maar soms vergeten we dat we zelf onze liefde en ons geluk zijn. #happinessisnowhere. Moeilijke momenten mogen er zijn. Zo is het leven. Door vitaliteit en energie krijg je frisse gedachten; anders zien door een andere perspectief. Vertrouw op jezelf. En hoe kan een werkgever hier van betekenis in zijn? Iemand vergeet nooit wat voor gevoel jij als werkgever iemand hebt gegeven, niet was er is gezegd, maar door wat je uitstraalt. Een bijzonder waardevolle afsluiter van de reeks over Werk en Vitaliteit. Allemaal kijken!

Aflevering 18 - Werk en Vitaliteit

Het laatste ondernemersverhaal gaat het over werkgeluk. Van plicht naar passie, heeft bijvoorbeeld het alfa-collega als een speerpunt benoemt. En dat geeft het belang goed weer dat medewerkers zich prettig voelen op het werk, het welbevinden centraal staat. Bekijk de video voor de meningen en tips van de werkgevers uit het Vechtdal. We sluiten de reeks af met de masterclass van Mirjam Spitholt, over werkgeluk op donderdag 1 juli.

Vier bijzondere masterclasses!

Nieuwsgierig naar alle verhalen? Iedere week kun je hier elke maandag en donderdag een nieuw ondernemersverhaal bekijken. Daarnaast hebben we 4 verdiepende masterclasses over een specifiek thema die zeer de moeite waard zijn! 

KIJKTIP | Gratis online masterclass door slaapexpert Floris Wouterson

60% van de Nederlanders is ontevreden over hun slaapkwaliteit. Terwijl slapen is de basis, zegt slaapexpert Floris Wouterson. Zijn overtuiging? Slapen is belangrijker dan eten en bewegen samen. Floris: “Als je slecht slaapt maak je minder goede voedingskeuzes en door slaaptekort vergroot je de kans op (sport)blessures met 40 procent.” Wil je meer weten over dit onderwerp?  Bekijk dan zeker deze interessante masterclass over slaap!

KIJKTIP | Gratis online masterclass door thuiswerkexpert Marianne Sturman

Ondernemersverhalen: Werk en Vitaliteit 2021

Marianne geeft haar visie op en geeft tips voor managers over (de toekomst) van thuiswerken, de rol van kantoor en leidinggeven aan thuiswerkers. De filosofie van thuiswerken over zeggenschap, volgens Sturman. “Je wilt autonomie geven aan de medewerker. Die mag zelf bepalen of hij of zij het fijn vindt om naar kantoor te gaan, collega’s te ontmoeten of dat hij of zij het juist fijn vindt om thuis te werken. Misschien gaat de medewerker wel voor een combinatie van beide. Natuurlijk moet je werken binnen de kaders van je baan, je opdrachtgever en je klanten, maar het gaat er om wat past bij jou, wat past bij jouw leven.”

Ondernemersverhalen: Werk en Vitaliteit 2021

Hoe om te gaan met je work-life balance is mede afhankelijk van jouw individuele flexstijl. De flexstijl theorie dat Sturman noemt in haar masterclass is gebaseerd op het werk van wetenschapper Ellen Kossek. Mocht je meer informatie hierover willen lezen, Kossek is schrijver van het boek The CEO of ME, Creating a Life That Works in the Flexible Job Age.

Meer autonomie en zeggenschap voor de werknemer

KIJKTIP | Masterclass door Christian Kromme

Zeven eigenschappen van vitale organisaties

Wat is er voor nodig om een toekomstbestendige organisatie te bouwen? En waarom hebben we die toekomstbestendige organisaties nodig? Verandering is altijd gaande. Digitalisering heeft effect op sectoren en branches, op banen en vaardigheden en ook op ons als persoon. Daar gaat nog veel meer van komen. We kijken terug naar het verleden, maar kijken ook naar de toekomst. Hoe zien organisaties van de toekomst eruit? Welke eigenschappen hebben deze organisaties? Welke technologie trends zijn belangrijk en wat de impact hiervan op de samenleving, organisaties en ons als persoon. Laat je inspireren door de eerste masterclass die hoort bij de reeks ondernemersverhalen over Werk en Vitalteit!

Aflevering gemist of nog eens terugkijken? 

Dat kan hier! Veel kijkplezier

Vitale organisaties

1. Wat is vitaliteit?
2. Vitale organisaties?
3. Hoe zorg je voor een toekomstbestendige organisatie?
4. Hoe krijg je mensen in de organisatie mee in vitaliteit?
5. Vitaliteit in de praktijk

Masterclass Christian Kromme (futurist) over 7 eigenschappen van vitale organisaties. (NU ONLINE)

Leiderschap

6. Het nieuwe werken
7. Werk-prive balans
8. Leiderschap
9. Hoe geef je leiding aan thuiswerkers?
10. Organisatiecultuur

Masterclass / In gesprek met Marianne Sturman (directeur Moneypenny, thuiswerkexpert) over haar visie op thuiswerken (NU ONLINE)

Lichaam en leefstijl

11. Hoe spreek je mensen aan op ongezond gedrag?
12. Rol van de werkgever
13. Voeding en ontspanning
14. Het belang van slaap

Masterclass Floris Wouterson (slaapexpert) over het belang van slaap (NIEUW! NU ONLINE)

Zingeving & Mindset

15. Drijfveren
16. Veerkracht
17. Werkgeluk

Masterclass Mirjam Spitholt (geluksprofessor) over gelukskunde (vanaf do. 1 juli online)

 

Met de fantastische bijdragen van:

Negen ondernemers uit diverse sectoren in het Vechtdal vertellen over de verschillende aspecten van vitaliteit en wat dit betekent voor hun organisatie. Varierend van start-up tot 2e generatie familiebedrijf, van regionaal ziekenhuis tot bekend mbo-opleidinginstituut. Van organisaties waarbij vitaliteit tot de business behoort tot organisaties die hier meer moeite voor moeten doen. Allemaal vertellen ze over vitaliteit in de praktijk en geven tips aan collega-ondernemers.

Pim ter Veen, WasMijnWas
Gersom Klok, Gersom4Fit
Rudi Bults en Laura Bults, The Fellowship of Acoustics
Frederik Jaspers Faijer, De Haere
Jurgen Grobbée en Nanda Vinken, Alfa-college
Heleen Wildvank en Linda Bouw, Hoekman Roestvaststaal
Martijn Rink, Vechtdal Wonen
Wouter van der Kam, Saxenburgh
Bertus Heuver, Profile Tyrecenter Heuver

Over werk en vitaliteit

Met deze nieuwe serie ondernemersverhalen wil Vitaal Vechtdal opnieuw de bewustwording over het belang van vitaliteit stimuleren bij ondernemers en werkgevers. Om samen met hun werknemers te blijven investeren in vitaliteit en gezondheid. Ook in tijden van economische tegenwind. Of wellicht juist in tijden van tegenwind. Het gaat bij vitaliteit in bedrijven niet alleen om fysieke fitheid, maar zeker ook om mentale fitheid, veerkracht en energie, werksfeer en cultuur, werkplezier, hoe je met elkaar omgaat, et cetera.