Providerboog

Vitaal Vechtdal

14 november 2017 16:40

Wanneer de werknemer of werkgever en/of bedrijfsarts-huisarts van mening zijn dat aanvullende acties nodig zijn om de gezondheid en inzetbaarheid van de medewerker te bevorderen, kan een beroep worden gedaan op de zgn. providerboog.

Vitaal Vechtdal Providerboog

Een providerboog is een groep zorgvuldig geselecteerde organisaties uit het Vechtdal die één of enkele van onderstaande acties op het gebied van arbozorg en personeelszorg kunnen uitvoeren. Het gaat om vervolgstappen op het gebied van bijvoorbeeld psychische problematiek, lichamelijke klachten of re-integratie. 

 Arbeidsdeskundige 

Dion EmplooJ
 Bedrijfsmaatschappelijk werk  Medifast
 Fysiotherapie / Bedrijfsfysiotherapie De Haere / Medifast
 Psychologische Zorg Intend
 Healthchecks en keuringen /pmo Medifast
 Werkplek ergonomie De Haere / Medifast
 Fysieke preventieve trainingen De Haere / Medifast
 Bedrijfstrainingen Dion EmplooJ 
 Personal Coaching / Mediation Intend
 Gezond Gewicht 
 workshops bewegen & voeding
Medifast
Providerboog

Bedrijfsarts - Huisarts

Momenteel is een pilot gaande om de samenwerking tussen huisarts en bedrijfsarts te stimuleren. Het goed begeleiden van een werknemer bij ziekte versnelt de herstelperiode. Ook het delen van arbeidsgerelateerde informatie tussen huisarts en bedrijfsarts is een belangrijke aspect.

Vitaliteitsbeleid

Ziekteverzuimbeleid is een eerste stap vooruit richting de vitale medewerker. Een volgende stap is het vitaliteitsbeleid, dat meer is gericht op preventie en aandacht heeft voor de medewerker en diens vitaliteit en gezondheid. Denk aan programma’s die ook vanuit het netwerk Vitaal Vechtdal actief worden gestimuleerd zoals Stoppen met Roken, IkPas en Voorkom Stress op de Werkplek.

Contact?

Guido van Zijl, kan u verder helpen bij vragen over Verzuimbegeleiding en de ProviderBoog. Voor algemene vragen kunt u mailen naar info@vitaalvechtdal.nl