Vitaal Vechtdal

28 november 2022 12:8

Een documentaire over Ouderen in het Vechtdal

Vitaal Vechtdal maakte een documentaire over ouderen in het Vechtdal en zorgprofessionals die vertellen wat er in de praktijk nodig is om ouderen gezond en vitaal oud te laten worden. Een documentaire die het bekijken waard is en die je als kijker echt raakt.

Kort fragment:

Hoe is het om ouder te worden in het Vechtdal? Meneer Kleinjan, een actieve 80+, heeft een prothese gekregen nadat zijn been geamputeerd moest worden door de gevolgen van suikerziekte. Hij probeert zijn leven zo actief en goed mogelijk in te vullen. 

Naast portretten van ouderen zelf, ging de documentairemaker Simone van Eerde in gesprek met een arts spoedeisende hulp, huisarts, wijkverpleegkundige en ouderenwerker. Het resultaat is een realistisch beeld van de wensen en behoeftes van ouderen en de professionals die hen ondersteunen. Het toont wat nodig is om het langer vitaal blijven mogelijk te maken.

Met medewerking van

Bekijk hieronder de documentaire:

Extra video's:

Janita Minderhoud

Janita vertelt over gezond ouder worden vanuit haar ervaring als huisarts.

Hanno Pijl

Hanno vertelt over gezond ouder worden. Het is nooit te laat om gezond te gaan eten en meer te gaan bewegen. Lees hier het voedingsadvies van Hanno.

Vragen?

Heb je vragen of opmerkingen naar aanleiding van de documentaire? We horen graag je reactie. Mail ons op info@vitaalvechtdal.nl of bel op 06 192 26 201