Vitaal Vechtdal Challenge

Vitaal Vechtdal

11 januari 2022 15:54

Vitaal Vechtdal Challenge 2022

In het voorjaar van 2022 start de 4e editie van de Vitaal Vechtdal Challenge. De start is in de week van 18 april (week 16). De Vitaal Vechtdal Challenge is een gratis wandelevenement speciaal voor mensen met een chronische aandoening. Chronische aandoeningen zijn onder andere diabetes, hart- en vaatziekten, kanker, longaandoeningen zoals COPD en klachten na corona.

Wat is de Vitaal Vechtdal Challenge?

De Vitaal Vechtdal Challenge is een wandelevenement dat 20 weken duurt. Onder begeleiding van een wandelcoach en zorgprofessional wordt er iedere week gezamenlijk in een groep gewandeld in de omgeving. Bij de start van de challenge ligt het wandeltempo laag en wordt er een korte afstand gelopen. Het doel is om na de challenge een afstand te kunnen wandelen van 3, 5 of 10 kilometer. Tijdens het wandelen is er, naast bewegen, ook aandacht voor andere leefstijlonderwerpen zoals het belang van gezonde voeding. De challenge periode wordt afgesloten met een gezamenlijke wandeling. 

Startlocaties 2022

In 2022 starten er wandelgroepen in Hardenberg, Ommen, Avereest (Balkbrug en Dedemsvaart) en Dalfsen (startlocatie volgt). Uiteraard wordt er rekening gehouden met de dan geldende coronamaatregelen.

 

Aanmelden is nu al mogelijk

U wordt op de hoogte gehouden van de exacte startlocatie en starttijd. De algemene voorwaarden kunt u lezen in dit document. Heeft u al eerder meegewandeld tijdens vorige edities van de challenge? Dan plaatsen wij uw inschrijving in eerste instantie op de wachtlijst. Hiervoor hebben wij gekozen zodat er voldoende ruimte is voor nieuwe deelnemers aan de challenge. Als u eerder heeft meegedaan aan de challenge laten wij circa 4 weken voor de start van de challenge weten of er plek is voor uw inschrijving. Mocht dit niet het geval zijn, dan kunt u wellicht aansluiten bij een bestaande wandelgroep. Een overzicht van andere wandelgroepen in de regio vindt u hier. 

Vragen?

Heb je vragen of wil je meer informatie over de komende editie van de Vitaal Vechtdal Challenge? Stuur dan een mail naar info@vitaalvechtdal.nl

Foto vlnr: Yvonne Hoekman (wandelcoach Ommen) en Anita Deemter, Adri Deemter (wandelcoaches Hardenberg)

Meer plezier in het wandelen na de Vitaal Vechtdal Challenge