Vitaal Vechtdal

26 maart 2020 14:54

De Vitaal Vechtdal Challenge is een wandelevenement om mensen met diabetes of COPD te helpen bij het verbeteren van hun leefstijl en gezondheid. De Challenge duurt 20 weken en deelname is gratis.

** NIEUWS UPDATE **

Het organiseren van informatie- en wandelbijeenkomsten wordt de komende weken afgeraden door het RIVM in verband met het coronavirus. Dat geldt zeker voor de kwetsbare doelgroep die we met de Vitaal Vechtdal Challenge voor mensen met diabetes en COPD bereiken. Daarom maken wij graag even een pas op de plaats. Wij hebben besloten om de start van de challenge uit te stellen. De challenge in Avereest komt in zijn geheel te vervallen.

De informatiebijeenkomsten voor Avereest, Ommen en Hardenberg respectievelijk op 2, 7 en 9 april komen te vervallen. 

Nieuwe planning
Afhankelijk van de ontwikkelingen de komende tijd is onze planning nu als volgt:
Informatiebijeenkomsten: een nieuwe datum volgt voor de locatie Ommen en Hardenberg. De challenge in Avereest komt helemaal te vervallen. Deelnemers uit de omgeving van Dedemsvaart / Balkbrug zijn van harte welkom bij de loopgroepen in Ommen of Hardenberg.
Start wandelingen: donderdag 25 juni 2020
Afsluiting challenge: 14 november 2020, Wereld Diabetes Dag

Inschrijven Vitaal Vechtdal Challenge - Ommen

Inschrijven om mee te doen aan de Vitaal Vechtdal Challenge 2020 voor mensen met diabetes of COPD (samen met Bas van de Goor Foundation). Deelname is gratis.

Inschrijven Vitaal Vechtdal Challenge - Hardenberg

Inschrijven om mee te doen aan de Vitaal Vechtdal Challenge 2020 voor mensen met diabetes of COPD (samen met Bas van de Goor Foundation). Deelname is gratis.

In beweging met diabetes en COPD

Vitaal Vechtdal Challenge 2020

De Vitaal Vechtdal Challenge is een wandelevenement om mensen met diabetes of COPD te helpen bij het verbeteren van hun leefstijl en gezondheid. Regelmatig bewegen helpt om bloedsuikerwaarden onder controle te krijgen, waardoor je je beter, gezonder en zelfverzekerder voelt. Dit organiseren we samen met de Bas van de Goor Foundation.

De wandelingen zijn bedoeld voor mensen met diabetes of COPD. Maar bewegen is voor iedereen goed. Daarom zijn partners, familie of vrienden ook van harte welkom. Natuurlijk houden we rekening met ieders niveau.

Vitaal Vechtdal Challenge Ommen 2020

Er wordt gezamenlijk getraind met wandelcoach Yvonne Hoekman tot de finale op 26 september 2020. Ieder week gaat er een zorgverlener mee. De wandeltraining start op donderdag 30 april om 19:00 uur bij Atletiek Club Ommen (Sportlaan 1, Ommen).

Kom naar de informatieavond. Nieuwe datum volgt!

Heeft u interesse om mee te doen? Er is een informatieavond op [ nieuwe datum volgt ] om 19:00 uur bij Atletiek Club Ommen. U hoort hier meer over de Challenge, het wandelen en praktische informatie. Graag aanmelden voor deze informatieavond via info@vitaalvechtdal.nl

Vitaal Vechtdal Challenge Ommen wordt vanuit Vitaal Vechtdal samen georganiseerd met het Longfonds, fysiotherapie De Carrousel, huisartsenpraktijken, wandelcoach Yvonne Hoekman en de Bas van de Goor Foundation.
 

Flyer Vitaal Vechtdal Challenge Ommen

Vitaal Vechtdal Challenge Hardenberg 2020

Vitaal Vechtdal Challenge 2020

De Challenge duurt 20 weken waarin wandelcoach Adri Deemter één keer per week in Hardenberg samen met mensen met diabetes of COPD en zorgverleners wandelt. In kleine stappen train je gezamenlijk tot de finale op 26 september 2020.  De eerste wekelijkse wandeling start op donderdag 30 april a.s. om 19:00 uur bij De Haere op de Boshoek (Hessenweg 74, Hardenberg).

De deelnemers van een vorige editie waren heel enthousiast. Een deelnemer: "Een hele leuke ervaring. Door de weken heen zijn we een hechte groep geworden. Het was ook leerzaam, want je hoort van anderen hoe zij met hun diabetes omgaan”.

Kom naar de informatieavond. Nieuwe datum volgt!

Heeft u interesse om mee te doen? Er is een informatieavond op [ nieuwe datum volgt ] om 19:00 uur bij De Haere op de Boshoek (Hessenweg 74, Hardenberg). U hoort hier meer over de Challenge, het wandelen en praktische informatie. Graag aanmelden voor deze informatieavond via info@vitaalvechtdal.nl

Vitaal Vechtdal Challenge Hardenberg wordt vanuit Vitaal Vechtdal samen georganiseerd met Saxenburgh, De Haere, FysioTotaal, Diëtisten Groep Nederland, Diëtist Van Asselt, huisartsen, Vechtdallopers, het Longfonds, wandelcoach Adri Deemter en de Bas van de Goor Foundation.

Flyer Vitaal Vechtdal Challenge Hardenberg

Op weg naar de finale: Challenge Festival!

Zaterdag 14 november 2020 is de afsluiting van 20 weken wandelen met elkaar. Dé plek om een mooie wandeling te maken, ervaringen te delen en kennis op te doen over diabetes of COPD en bewegen! Samen met alle deelnemers uit heel Nederland word de Challenge feestelijk afgesloten met een gezamenlijke wandeling van 3, 5, 10, 15 of 20 km. Vorig jaar gingen deelnemers uit Ommen en Hardenberg gezamenlijk hier naar toe. 

Deelneemster Jacqueline Coppens deelt haar ervaringen met het wandelen en het meedoen aan de Vitaal Vechtdal Challenge 2019

Wandel door!

We hopen, en weten gelukkig uit eerdere edities, dat de meeste deelnemers doorwandelen na de Vitaal Vechtdal Challenge. Bekijk hier een overzicht van wandelgroepen in het Vechtdal. 

Resultaten Nationale Diabetes Challenge

Bekijk de infographic voor de positieve effecten bij de deelnemers van de Nationale Diabetes Challenge (onderzoek 2017).

Meer informatie over het landelijke wandelevenement georganiseerd door de Bas van de Goor Foundation.