Vitaal Vechtdal Challenge

Vitaal Vechtdal

17 juni 2020 9:5

Vitaal Vechtdal Challenge Ommen en Hardenberg

De Vitaal Vechtdal Challenge is een wandelevenement om mensen met diabetes of COPD te helpen bij het verbeteren van hun leefstijl en gezondheid. De Challenge duurt 20 weken en deelname is gratis. Lees verder op deze pagina over de aangepaste vorm van de wandelchallenge, de startlocaties in Ommen en Hardenberg en hoe je je kunt aanmelden. Vragen? Mail ons op info@vitaalvechtdal.nl

** NIEUWS UPDATE **

De Vitaal Vechtdal Challenge gaat van start op 25 juni, in aangepaste vorm!
We zijn blij dat het mogelijk is om de Vitaal Vechtdal Challenge, in aangepaste vorm, te kunnen organiseren. Hiervoor hebben we een aantal regels opgesteld. Deze maatregelen zijn in overeenstemming met de richtlijnen zoals opgesteld vanuit het RIVM, de overheid en het NOC-NSF. Het organiseren van deze wandelchallenge kan alleen doorgaan als we ons allemaal aan de onderstaande maatregelen houden. Lees de regels voor deelname goed door zodat je weet wat er wordt verwacht. We wensen je veel wandelplezier! Hartelijke groet, Team Vitaal Vechtdal

Regels voor deelname Vitaal Vechtdal Challenge

In beweging met diabetes en COPD

Vitaal Vechtdal Challenge 2020

De Vitaal Vechtdal Challenge is een wandelevenement om mensen met diabetes of COPD te helpen bij het verbeteren van hun leefstijl en gezondheid. Regelmatig bewegen helpt om bloedsuikerwaarden onder controle te krijgen, waardoor je je beter, gezonder en zelfverzekerder voelt. 

De wandelingen zijn bedoeld voor mensen met diabetes of COPD. Maar bewegen is voor iedereen goed. Daarom zijn partners, familie of vrienden ook van harte welkom. Natuurlijk houden we rekening met ieders niveau.

Hoe zien de wandeltrainingen, in aangepaste vorm, eruit?

Vitaal Vechtdal Challenge Ommen 2020

De wandeltraining start op donderdag 25 juni om 19:00 uur bij Atletiek Club Ommen (Sportlaan 1, Ommen). Einddatum is donderdag 5 november. De wandelcoach is Yvonne Hoekman.

Interesse om mee te doen? 

Heb je interesse om mee te doen? Meld je aan via het aanmeldformulier (zie hieronder). Hulp nodig bij het invullen van het aanmeldformulier? Geen probleem, we helpen graag. Mail naar info@vitaalvechtdal met jouw naam en telefoonnummer. Wij nemen contact op met de deelnemer om het aanmeldformulier gezamenlijk in te vullen. 

Vitaal Vechtdal Challenge Ommen wordt vanuit Vitaal Vechtdal samen georganiseerd met het Longfonds, fysiotherapie De Carrousel, Ceres voedings- en dieetadvies, Diëtisten Groep Nederland, Diëtist Van Asselt, huisartsenpraktijken, Ommer apotheek, Innofeet voetencentrum, wandelcoach Yvonne Hoekman en de Bas van de Goor Foundation.
 

Inschrijven Vitaal Vechtdal Challenge - Ommen

Inschrijven om mee te doen aan de Vitaal Vechtdal Challenge 2020 voor mensen met diabetes of COPD (samen met Bas van de Goor Foundation). Deelname is gratis.

Vitaal Vechtdal Challenge Hardenberg 2020

Vitaal Vechtdal Challenge 2020

De Challenge duurt 20 weken waarin wandelcoach Adri Deemter één keer per week in Hardenberg de mensen met diabetes of COPD coacht. In kleine stappen train je gezamenlijk tot 5 november 2020.  De eerste wekelijkse wandeling start op donderdag 25 juni a.s. om 19:00 uur bij De Haere op de Boshoek (Hessenweg 74, Hardenberg).

De deelnemers van een vorige editie waren heel enthousiast. Een deelnemer: "Een hele leuke ervaring. Door de weken heen zijn we een hechte groep geworden. Het was ook leerzaam, want je hoort van anderen hoe zij met hun diabetes omgaan”.

Interesse om mee te doen?

Heb je interesse om mee te doen? Meld je aan via het aanmeldformulier (zie hieronder). Hulp nodig bij het invullen van het aanmeldformulier? Geen probleem, we helpen graag. Mail naar info@vitaalvechtdal met je naam en telefoonnummer. Wij nemen contact op met de deelnemer om het aanmeldformulier gezamenlijk in te vullen. 

Vitaal Vechtdal Challenge Hardenberg wordt vanuit Vitaal Vechtdal samen georganiseerd met Saxenburgh, De Haere, FysioTotaal, Diëtisten Groep Nederland, Diëtist Van Asselt, huisartsen, Vechtdallopers, het Longfonds, wandelcoach Adri Deemter en de Bas van de Goor Foundation.

Inschrijven Vitaal Vechtdal Challenge - Hardenberg

Inschrijven om mee te doen aan de Vitaal Vechtdal Challenge 2020 voor mensen met diabetes of COPD (samen met Bas van de Goor Foundation). Deelname is gratis.

Wandel door!

We hopen, en weten gelukkig uit eerdere edities, dat de meeste deelnemers doorwandelen na de Vitaal Vechtdal Challenge. Bekijk hier een overzicht van wandelgroepen in het Vechtdal. 

Resultaten Nationale Diabetes Challenge

Bekijk de infographic voor de positieve effecten bij de deelnemers van de Nationale Diabetes Challenge (onderzoek 2017).

Meer informatie over het landelijke wandelevenement georganiseerd door de Bas van de Goor Foundation.
Deelneemster Jacqueline Coppens deelt haar ervaringen met het wandelen en het meedoen aan de Vitaal Vechtdal Challenge 2019