Stoppen met roken

Paula Buit

1 november 2017 11:17

Uit onderzoek blijkt dat 80% van alle rokers in Nederland graag wil stoppen met roken, maar makkelijk is het niet. En wat is het juiste moment? Stoptober in het Vechtdal creëert dit moment, op 1 oktober, en biedt met haar stop-begeleiding positieve steun aan iedereen die wil stoppen met roken. Natuurlijk kun je op elk gewenst moment stoppen. Wie eenmaal door die lastige eerste fase heen is, heeft na 28 dagen vijf keer meer kans om blijvend te stoppen.

De beste tips van voormalige rokers: wat te doen op de moeilijke momenten tijdens de stoppoging.

Dag verslaving!

Wilt u eigenlijk wel stoppen met roken maar weet u niet zo goed waar te beginnen? Maak een afspraak met uw huisarts of praktijkondersteuner voor hulp. Zij bieden ondersteuning en begeleiding bij het stoppen met roken.

 

Voor werknemers

Er is een cursus ‘Stoppen met roken op de werkvloer’ ontwikkeld voor bedrijven. Het stoppen in groepsverband is vaak erg positief door de ondersteuning van medestoppers en begeleiding. Heeft u als werkgever interesse in de cursus? Stuur ons een mail en we informeren u graag verder over de mogelijkheden. 

 

Stoppers! 

Hilbert Moerman, Raadslid PVDA Ommen, Neil Altena, docent Engels, Alfa-college Hardenberg en zanger van de band The Green Monkeys uit Gramsbergen en Anne van den Hoek, raadslid Groenlinks uit Hardenberg gaan stoppen met roken! Hun ervaringen met stoppen met roken volgen we op de voet volgen tijdens Stoptober.

 

Stopstone, een app die jongeren ondersteunt bij hun poging te stoppen met roken. Stopstone helpt en motiveert om de poging vol te houden. De app is met input van jongeren zelf ontwikkeld en draait om het vasthouden van de motivatie om gestopt te blijven.
Met Stoptober stop je nooit alleen. Je krijgt tips en steun via de gratis Stoptober-app, je kan ervaringen lezen en zelf delen
Online Trimbos-training Stoppen met Roken