Paula Buit

1 november 2017 11:17

Uit onderzoek blijkt dat 80% van alle rokers in Nederland graag wil stoppen met roken, maar makkelijk is het niet. En wat is het juiste moment? Stoptober in het Vechtdal creëert dit moment, op 1 oktober, en biedt met haar stop-begeleiding positieve steun aan iedereen die wil stoppen met roken. Natuurlijk kun je op elk gewenst moment stoppen. Wie eenmaal door die lastige eerste fase heen is, heeft na 28 dagen vijf keer meer kans om blijvend te stoppen.

CURSUS 'IK STOP ERMEE'

Als onderdeel van Stoptober in het Vechtdal 2018, is er op maandag 1 oktober van 18.00 uur tot uiterlijk 22.30 uur een cursus ‘Stoppen met roken’. Voor alle rokende inwoners, werknemers in het Vechtdal, ook alle gelegenheids- en niet-verslaafde rokers, en sigaren- en pijprokers. Het slagingspercentage van deze cursus is hoog. De cursus is eenmalig en duurt ongeveer vier uur, waarin u leert hoe u kunt stoppen zonder gewichtstoename, trucjes of hulpmiddelen. Alle raadsels rondom het roken worden ontrafeld, waardoor het stoppen u erg gemakkelijk wordt gemaakt. Lees verder over de cursus.

De beste tips van voormalige rokers: wat te doen op de moeilijke momenten tijdens de stoppoging.

Dag verslaving!

Wilt u eigenlijk wel stoppen met roken maar weet u niet zo goed waar te beginnen? Maak een afspraak met uw huisarts of praktijkondersteuner voor hulp. Zij bieden ondersteuning en begeleiding bij het stoppen met roken.

 

Voor werknemers

Er is een cursus ‘Stoppen met roken op de werkvloer’ ontwikkeld voor bedrijven. Het stoppen in groepsverband is vaak erg positief door de ondersteuning van medestoppers en begeleiding. Heeft u als werkgever interesse in de cursus? Stuur ons een mail en we informeren u graag verder over de mogelijkheden. 

 

Aktiviteiten Stoptober week - 1 t/m 6 oktober 2018

Momenteel zijn vele regionale organisaties samen met Vitaal Vechtdal bezig met de voorbereidingen voor Stoptober in het Vechtdal. De activiteiten die tot nu toe bekend zijn (onder voorbehoud) :

Maandag 1 oktober

Start Smoke Free Challenge op het Vechtdal College Hardenberg

Cursus 'Ik Stop Ermee' – De Carrousel, Ommen

Voorlichting op voortgezet onderwijs door jongerenwerkers/Tactus

Dinsdag 2 oktober

Voorlichting op voortgezet onderwijs door jongerenwerkers/Tactus

Woensdag 3 oktober

Artikel in Toren over Stoptober door kinderredactie

Voorlichting op voortgezet onderwijs door jongerenwerkers/Tactus

Donderdag 4 oktober

Voorlichting op voortgezet onderwijs door jongerenwerkers/Tactus

Vrijdag 5 oktober

Voorlichting op voortgezet onderwijs door jongerenwerkers/Tactus

Zaterdag 6 oktober

Sportterrein Dedemsvaart rookvrij met inzet van politiekids

Stoptober-maand

Informatiebijeenkomst voor zorgverleners (Bijvoorbeeld Samen Doen, Carinova en Saxenburgh Groep) met tips hoe om te gaan met rokende cliënten. Datum en lokatie volgt.

Landelijk Stoptoberhuis 30 september t/m 4 oktober. Deelnemers hiervoor worden nog gezocht!

 

 

Op Wereld-Niet-Roken-Dag (31 mei) slaan 7 prominente medisch specialisten alarm: roken is nog steeds de grootste oorzaak van ziekte en sterfte, en "...als rokers bij ons komen, is het vaak al te laat. We hopen dat heel Nederland hier bij stilstaat want 23% van de volwassenen rookt. Lees verder

Stoppers 2017! 

Hilbert Moerman, Raadslid PVDA Ommen, Neil Altena, docent Engels, Alfa-college Hardenberg en zanger van de band The Green Monkeys uit Gramsbergen en Anne van den Hoek, raadslid Groenlinks uit Hardenberg gaan stoppen met roken! Hun ervaringen met stoppen met roken volgen we op de voet volgen tijdens Stoptober.

 

Stopstone, een app die jongeren ondersteunt bij hun poging te stoppen met roken. Stopstone helpt en motiveert om de poging vol te houden. De app is met input van jongeren zelf ontwikkeld en draait om het vasthouden van de motivatie om gestopt te blijven.
Met Stoptober stop je nooit alleen. Je krijgt tips en steun via de gratis Stoptober-app, je kan ervaringen lezen en zelf delen
Online Trimbos-training Stoppen met Roken