(Zorg)Professionals

Webstores Beheerder

4 april 2024 15:26

Vitaal Vechtdal stimuleert samenwerking en vernieuwing in de zorg

Er zijn veel partijen met de zorg bezig: ziekenhuizen, huisartsen, fysiotherapeuten, gemeenten, thuiszorgorganisaties en zorgverzekeraars om er maar een paar te noemen. Stuk voor stuk professionele organisaties die hun eigen specialisme hebben. Mensen die zorg nodig hebben, krijgen vaak met een aantal van deze organisaties te maken. En dan is het fijn als ze onderling goed samenwerken. Daaraan wordt gewerkt binnen Vitaal Vechtdal. Het welzijn van de inwoners van het Vechtdal en hun belangen, van jong tot oud, is het startpunt van samenwerking.

Kennis bundelen

Vitaal Vechtdal zorgt dat initiatieven van de grond komen en dat er samenwerkingsverbanden ontstaan. Er zijn regelmatig bijeenkomsten van mensen die in de zorg werken. Ze leren elkaar (beter) kennen, wisselen ervaringen uit en bespreken wat er in de zorgketen beter kan. 

Zorgketen

De zorgketen krijgt veel aandacht. Die moet goed geregeld zijn en daar zijn verschillende partijen voor nodig, zoals het ziekenhuis en de wijkverpleging. Hoe organiseer je bijvoorbeeld langdurige wondzorg. Ook met de zorg voor kwetsbare ouderen is Vitaal Vechtdal bezig. We helpen organisaties om samen die kwetsbaarheid te verkleinen. Daar speelt de huisarts een rol bij, maar ook de oudere zelf, het sociaal team, de wijkverpleging en vrijwilligers. 

Lees meer 

Lees meer over onze projecten die we samen met regionale organisaties uit zorg en welzijn vormgeven zoals: