We gaan weer wandelen!

De wandelcoaches zijn er klaar voor, de routes zijn in de maak en de zorg- en welzijnsprofessionals zijn uitgenodigd om mee te wandelen. Op donderdag 4 april en dinsdag 9 april starten we weer met de jaarlijkse Vitaal Vechtdal Challenge. Wandel jij mee?

Een begrip in de regio

De Vitaal Vechtdal Challenge is inmiddels een begrip in de regio. Deze wandelchallenge van 20 weken richt zich speciaal op mensen met een chronische aandoening, fysiek of mentaal. Chronische aandoeningen zijn onder andere diabetes, longaandoeningen zoals COPD, hart- en vaatzieken en kanker. Ook ex-coronapatiënten worden uitgenodigd om mee te doen. De challenge is gericht op de beginnende wandelaar die kennis wil maken met wandelen, op mensen die conditie willen opbouwen en op mensen die onder professionele begeleiding weer vertrouwen willen krijgen in hun eigen lichaam.

Begeleiding van wandelcoaches

Corina Vrieling is als wandelcoach al voor het 4e jaar betrokken bij de Vitaal Vechtdal Challenge. In het dagelijkse leven verzorgt ze met haar bedrijf CoRunning powerwalklessen en hardlooptrainingen in Nieuwleusen, daarnaast is ze BGN-gewichtsconsulent.

We gaan weer wandelen

“Maar de helft van het jaar ben ik op dinsdagavond in Dalfsen te vinden”, vertelt ze. “Het genot van gezamenlijk buiten zijn is onmiskenbaar. Het activeert zowel je lichaam als geest. Tijdens de wandelingen haalt de groep het beste in elkaar naar boven. Naast dat we samen mooie meters maken en oefeningen doen, heerst er ook een aangename sfeer van gezelligheid en sociale interactie. Gedurende de challenge beleven we samen veel momenten en werken we aan het verbeteren van onze conditie. Het gebeurt eigenlijk bijna onopgemerkt, omdat het vooral altijd plezierig is!”

We gaan weer wandelen

Ook wandelcoach Susan Gossink, geboren en getogen Dalfsenaar, begeleidt de wandelaars tijdens de Vitaal Vechtdal Challenge. Susan: “Ik werk als Geriatriefysiotherapeute in Nieuwleusen en ik werk met kwetsbare ouderen. Ik weet als geen ander dat wandelen de basis is voor gezond ouder worden. Door mijn liefde voor de omgeving van Dalfsen en het wandelen neem ik graag mensen mee om in deze omgeving de wandelchallenge aan te gaan!”

Meer informatie

De Vitaal Vechtdal Challenge 2024 start op donderdag 4 april in Hardenberg en Ommen en op dinsdag 9 april in Avereest en Dalfsen. Lees meer informatie en schrijf je direct in op www.vitaalvechtdal.nl/challenge.

Wil je zelf wandelen? Lees meer informatie over de voordelen van wandelen en wandelgroepen in het Vechtdal.

Op zoek naar een andere beweegactiviteit? Kijk dan eens op Gewoonactief.nl (gemeente Hardenberg), VitaalOmmen.nl (gemeente Ommen) of Kerngezonddalfsen.nl (gemeente Dalfsen).

Doe ook mee aan de Vitaal Vechtdal Challenge!