Andere thema´s

Vitaal Vechtdal

21 mei 2024 14:7

Andere thema´s

Als je gezond bent en lekker in je vel zit, dan zorgt dat voor levensgeluk en meer mogelijkheden en kansen in het leven. Een ongezonde leefstijl zoals roken, drinken, gebruik van drugs of overgewicht kan juist voor een negatieve invloed zorgen. Maar ook als je eenzaam bent of mantelzorger bent, kan dat grote invloed hebben op je gezondheid en levensgeluk. Vitaal Vechtdal helpt je om je je leven meer gezondheid te geven, zodat je gezonder en gelukkiger wordt.

Eenzaamheid

Erbij horen, meedoen, een luisterend oor, van betekenis zijn voor anderen. Contact met andere mensen, vriendschappen, hebben een grote invloed op het geluk in je leven. Door gebeurtenissen kan je in een situatie komen dat je even niet de juiste mensen om je heen hebt. Lees meer over Eenzaamheid.

Mantelzorg

Ben je mantelzorger en zorg je voor een familielid of naaste? Je wilt zo goed mogelijk voor de ander zorgen, maar soms kunnen de zorgtaken ook (te) veel zijn. Een goede balans is belangrijk én het is heel belangrijk om ook goed voor je zelf te blijven zorg. Op de pagina Mantelzorg lees je meer informatie, tips en hulp.

Taal en Gezondheid

In Nederland hebben 2,5 miljoen volwassenen moeite met lezen, schrijven of rekenen. Dat heeft veel gevolgen. Een baan vinden, gezond leven en grip hebben op je geldzaken is moeilijker. Heb je ook moeite met lezen, schrijven of rekenen? Op de pagina Taal en gezondheid lees je meer informatie.

Gezondheidsapps

Er zijn honderden gezondheidsapps, maar welke is nu goed en bruikbaar? Op de pagina Gezondheidsapps delen we een aantal apps die de GGD aanraadt. Deze apps zijn een handig hulpmiddel om je een steuntje in de rug te geven voor een gezonde levensstijl.