Vitaal Vechtdal

15 april 2020 14:35

Thuis in beweging

Blijven bewegen en een gezonde voeding blijven belangrijk. Vooral in deze tijd waar we veel tijd in huis doorbrengen. Er zijn vele videos en apps beschikbaar om aan de slag te gaan. Hierbij een selectie van landelijke en regionale initiatieven:

Kinderen in beweging

In Zappsport@home geven bekende sporters elke schooldag workouts aan de kinderen. Oud-voetballer Nathan Rutjes is een van de presentatoren die het jonge publiek zeker weet te enthousiasmeren en daagt hen uit met sportieve challenges. 

Online in beweging

In lijn met het motto ‘Kom in beweging met De Haere’ hebben we een serie filmpjes met oefeningen gemaakt voor iedereen die fit en vitaal wil blijven. Oefeningen voor kinderen, ouderen, op de werkplek, challenges en meer! Bekijk ze allemaal hier: online in beweging

Heel Nederland in beweging

Nu veel ouderen thuis zitten, is sportief bewegen moeilijker geworden. Om heel Nederland thuis in beweging te krijgen werpt Olga Commandeur zich op als nationale personal trainer van thuiszittend Nederland. Met elke dag nieuwe oefeningen, motivatie en tips om thuis te trainen.

Blijf fit met oefeningen van de fysiotherapeut

Om de periode van het Corona-virus door te komen, is blijven bewegen en een gezonde voeding van groot belang! Daarom plaatst Fysifit Ommen wekelijks voor u instructie-video’s met oefeningen welke u thuis kan uitvoeren. Laagdrempelig en makkelijk uit te voeren. 

Thuis in beweging

Beweegposter

Handig! Oefeningen op een handige poster. Het kenniscentrum Sport en Bewegen ontwikkelde deze beweegposter met oefeningen voor ouderen. Ook vind je er informatie over de beweegrichtlijnen. Download hieronder de poster.

Beweegposter

Thuis in beweging

Breng beweging in je dag

Starten met meer bewegen is een gezond besluit. Bij bewegen denk je misschien aan intensief sporten zoals hardlopen. Maar vergeet ook andere manieren van bewegen niet. Een stevige wandeling met de hond of een uurtje tuinieren, yoga oefeningen. Ook dit zijn activiteiten die bijdragen aan een goede gezondheid. Lees meer over de effecten van bewegen voor lichaam en geest op onze site of in het boekje 'Start met bewegen'.

Tip!

Bekijk onze pagina met gezondheidapps aangeraden door de GGD. Deze apps zijn een handig hulpmiddel om je een steuntje in de rug te geven voor een gezonde levensstijl.