Wandelgroepen

Vitaal Vechtdal

19 december 2018 9:51

Ik voel me goed, dat gun je anderen ook!

Dirkje de Vries houdt erg van wandelen en wil haar enthousiasme graag overbrengen op andere mensen. “Ik probeer mensen van de stoelen te krijgen”. Dirkje is actief bij Gezond Kloosterhaar. Kijk eens bij een wandel- of loopgroep bij u in de buurt en doe mee!

Bergentheim

Elke dinsdag is er een wandeling in Bergentheim. Vertrek is om 13.00 uur bij ‘de Haere’ aan de Dorpsstraat, waarna er een half uur tot een uur wordt gewandeld. Dat gebeurt in twee groepen. De ene groep loopt ongeveer twee kilometer. De andere groep rond de vijf kilometer. Het blijkt dat Bergentheim wel 'in de benen' is te krijgen, want er is elke week veel animo. Opgeven is niet nodig. Het is gratis én vrijblijvend.

Kloosterhaar

Elke week op maandagmiddag om 13:15 uur en elke woensdagavond om 19:00 uur starten er wandelgroepen.

Op dinsdagavond om 19:30 uur en vrijdagochtend 08:30 uur (beginners) kun je mee hardlopen. Verzamelpunt: Dorpshuis 't Haarschut, Kloosterhaar
 

Dalfsen

Bijna wekelijks wordt een mooie wandeling voor verschillende doelgroepen georganiseerd. Kijk op de wandelagenda van Greenshoes Dalfsen voor de data voor wandelingen en thematochten.

 

 

Slagharen

Op dinsdagavond zijn er twee groepen die trainingen volgens het principe van de souplesse methode volgen. Een groep zal onder leiding van een trainer een rustige training volgen om vervolgens over enige weken 5 km te kunnen lopen. Daarna zal er uitbreiding plaatsvinden naar meer mogelijkheden. 

De andere groep, de meer gevorderde hardlopers zullen volgens een vaststaand schema hun training volgen. De trainingen vinden plaats vanaf De Kronkelhonk op dinsdagavond van 19.00-20.15 uur. Elke 1e dinsdag van de maand wordt na afloop van de training koffie / thee gedronken op de locatie. Deze loopgroep is mede een initiatief van Gewoon Gezond Slagharen in samenwerking met de Vechtdallopers.

Mocht je een paar keer mee willen trainen dan ben je van harte welkom.

Sportief Wandelen (Coevorden, Hardenberg, Twenterand, Ommen)

Sportief wandelen is een training onder begeleiding van een sportinstructeur. Gericht op beweeglijkheid en conditie. Een gevarieerd programma met stabiliteitsoefeningen, lichte kracht oefeningen, wandelen met tempowisselingen, etc. Lekker in de frisse lucht. Lees meer

Ook diverse sportclubs bieden een beweegactiviteit zoals sportief wandelen aan, zoals Aco van Elderen in Ommen. Een ideale activiteit voor iedereen die aan zijn of haar fitheid wil werken.

Sportief met Diabetes. Wandelt u mee?

De diabetes challenge 2019 vindt plaats van 25 t/m 28 september 2019.  Meer informatie over de lokale wandelgroepen die de challenge aangaan volgt binnenkort.

Waarom deze challenge: Regelmatig sporten en bewegen helpt mensen met diabetes hun bloedsuikerwaarden onder controle te krijgen, waardoor ze zich beter, gezonder en zelfverzekerder voelen’, licht Marianne Haveman, praktijkondersteuner van Gezondheidszorg Avereest toe.

Oud topvolleyballer Bas van de Goor werd tijdens zijn carrière gediagnosticeerd met diabetes type 1. Negen jaar geleden startte hij de Bas van de Goor Foundation (BvdGF) met de missie om de kwaliteit van leven van mensen met diabetes te verbeteren door middel van sport en bewegen.

Met ondersteuning van de BvdGF organiseert de lokale zorgprofessionals (zoals huisartsen, praktijkondersteuners, fysiotherapeuten, diëtisten, diabetes- en wijkverpleegkundigen) een lokale wandel challenge om de gezondheid van haar patiënten te verbeteren. In 16 tot 20 weken wordt er wekelijks één keer gezamenlijk gewandeld. In kleine stappen trainen deelnemers en zorgprofessionals samen tot de Nationale Diabetes Challenge Week van 26 t/m 29 september 2018.

De deelnemers van vorig jaar waren heel enthousiast. Een deelnemer: "Een hele leuke ervaring. Door de weken heen zijn we een hechte groep geworden. Het was ook leerzaam, want je hoort van anderen hoe zij met hun diabetes omgaan, bijvoorbeeld hoe je je insuline aanpast op een extra inspanning. Of je krijgt via de whatsapp tips en recepten door van je loopmaatjes, over welke langzame koolhydraten goed werken bij een wandeling van 10 km".

Een andere deelneemster: "In het begin denk je, dat red ik nooit, veertig kilometer in vier dagen. Maar langzaam aan zie je dat je conditie beter wordt. En nu zit het erop! Het was heel gezellig om met deze groep te trainen. Hierdoor krijg je ook zin om door te gaan".

https://www.nationalediabeteschallenge.nl

Animo Diabetes Challenge groeit

Wandelgroepen

Avond4Daagse 2019

Scholieren, ouders, clubs en verenigingen lopen samen mde wandel4daagse!

In Kloosterhaar wordt in 2019 de Avond4daagse georganiseerd, van 20 mei t/m 24 mei 2019.

Avond4daagse Dedemsvaart is (datum volgt!) 

Avond4daagse Den Ham is (datum volgt!)