Recept van de Maand

Vitaal Vechtdal

24 juni 2019 14:21

Gezond en goedkoop koken met een budget van € 2,00 per persoon? Met weinig geld is het niet altijd makkelijk om gezonde maaltijden te maken. Toch kan het. Studenten van het Alfa-college Hardenberg komen iedere maand met een gezonde maaltijd. Deze recepten worden ingezet voor de voedselbankpakketten en mensen met een laag inkomen in Hardenberg en Ommen.

De gemeente Hardenberg zorgt ervoor dat het recept breed verspreid wordt onder inwoners via organisaties als De Stuw, Samen Doen Noord, Gemeente schulddienstverlening, Andersom Thuisbegeleiding, Ambiq, Humanitas Thuisadministratie, Diaconaal platform, Bureau Sociaal Raadslieden (Raad & Recht), Samen Doen Zuid en Carinova.

In de gemeente Ommen wordt het Recept van de Maand verspreid via de organisaties Samen doen, inloophuis Ommen, St. de Kern, Wijz, Saxenburgh groep, Limor, Kinder en jeugdtherapeut Geke de Lange, Evenmens en St. B-authentiek.

Noodles zonder pakje

Pilav

Hartige muffins

Groentechips

Ratatouille

Wrap met kip en guacamole

Minestronesoep

Gevulde tomaten

Mini pizza van courgette

Quiche met spinazie

Warme salade met witlof

Variatie op de Andijviestampot

Gevulde paprika's

Gevulde hartige volkoren pannenkoek

Pasta met pesto en kip

Thaise gehaktballetjes met paksoi

Rijstgerecht met noten en champignons

Rode Bietjesstampot

Maaltijdsalade met pasta of rijst

Pilav met Rijst

Spaghetti Carbonara

Mexicaanse Roerbakschotel

Ovenschotel met zuurkool

 

Vitaal Vechtdal Update

Wil jij op de hoogte blijven van nieuws en activiteiten van Vitaal Vechtdal? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief. Natuurlijk kun je je op elk moment weer makkelijk uitschrijven!