Tips voor gezonde terrasbezoeken

De zomer is het perfecte seizoen om te genieten van het terras. Of je nu aan het strand zit, in een gezellige stadstuin of op een dakterras, het is verleidelijk om te genieten van lekkere hapjes en drankjes. Maar hoe zorg je ervoor dat je gezonde keuzes maakt? We hebben een aantal tips voor je.

Hydrateer slim

Op warme dagen is het belangrijk om gehydrateerd te blijven. Kies voor water met een schijfje citroen, munt of andere fruitinfusies. Probeer suikerhoudende frisdranken en cocktails te vermijden of beperk het aantal dat je drinkt.

Gezonde snacks

Veel terrassen bieden snacks zoals nootjes, olijven of hummus met groenten aan. Deze zijn gezonder dan chips of gefrituurde snacks. Nootjes en olijven bevatten gezonde vetten en hummus is rijk aan eiwitten en vezels.

Geniet bewust

Neem de tijd om van je maaltijd te genieten en eet bewust. Dit betekent langzaam eten, goed kauwen en genieten van elke hap. Het helpt je niet alleen om minder te eten, maar ook om meer te genieten van je eten en gezelschap.

Met deze tips kun je volop genieten van heerlijke terrasdagen, zonder je zorgen te maken over ongezonde keuzes. Proost op een gezonde zomer!

Bron: Diƫtisten Groep NL