Vitaal Vechtdal

16 november 2020 11:25

Energieke teams

Fitte, vitale medewerkers die met plezier hun werk doen. Het is een ambitie van veel bedrijven. Maar hoe bereik je dat? En vooral ook: hoe zorg je dat mensen zelf de regie nemen?

Onlangs organiseerde Vitaal Vechtdal een inspirerende webinar met Klaas Koster, vitaloog. Hij is auteur van het boek 'Zo bereik je meer energie en zelfregie voor jou en je team'. Leestip!

Energieke teams

Klaas Koster geeft het begrip vitaliteit inhoud met de vitaliteitsschijf. Je vitaal voelen begint met het inzien van het nut en de noodzaak ervan (vitalogisch) en is een goede balans van lichaam (fysiologisch), geest (psychologisch), omgeving (ecologisch) en zingeving (filosofisch). Kijk op eens de website van Vitaal Vechtdal, onder inwoners, voor meer informatie over activiteiten die gezondheid en welzijn stimuleren!

Vijf gouden regels

De vitaliteitsschijf bevat daarnaast een vijftal richtinggevende regels. De vijf gouden regels voor meer vitaliteit en dus meer levenskracht en energie zijn:

1. Wees zelfbewust, houd de zaag scherp en blijf je ontwikkelen; 
2. Beweeg voldoende, eet gezond, en neem voldoende rust; 
3. Alles wat je aandacht geeft groeit, richt je op het positieve; 
4. Zoek een (werk)omgeving dat bij jouw mentale en fysieke gestel past; 
5. Weet wat je levensdoel is en ga voor werk waar je ertoe doet.

In deze bizarre tijd ervaren veel mensen werkstress. De werkdruk is hoog, er heerst soms onzekerheid over het blijven bestaan van je baan en de grens tussen privé en werk was nog nooit zo klein. Van 16 november tot en met 20 november is het de Week van de Werkstress. Een mooie gelegenheid om eens stil te staan bij die stress. Vitaloog Klaas Koster vertelt dat alles draait om hoe jij tegen die stress aankijkt.
Energieke teams

De eerste 5 mensen die een mail sturen naar info@vitaalvechtdal.nl, ontvangen het boek Vitalogie gratis van Vitaal Vechtdal. Op=op.