Vitaal Vechtdal

21 september 2023 9:19

Energieke teams

Fitte, vitale medewerkers die met plezier hun werk doen. Het is een ambitie van veel bedrijven. Maar hoe bereik je dat? En vooral ook: hoe zorg je dat mensen zelf de regie nemen?

Voor zitwerkend Nederland! Een minuutje bewegen, LET'S GO!!

Lang zitten is niet goed voor ons. Daarom is er iedere werkdag om 11 uur: De Nationale Beweegminuut. In de video hieronder legt hoogleraar klinische neuropsychologie Erik Scherder uit wat het effect op onze gezondheid is als we te lang zitten tijdens ons werk en wat het ons oplevert als we het zitten onderbreken met meer bewegen. Tot slot geeft hij dé tip om bewegen onderdeel van je werkdag te laten worden. Benieuwd? Bekijk de video hieronder! 

Ps

Wil je ook meer bewegen? Kijk dan dan eens naar een wandelgroep bij jou in de buurt! Klik hier voor een handig overzicht van wandelgroepen in het Vechtdal.

Vraag het Ellen

Heb je een vraag? Ellen van der Vegte is onze contactpersoon voor werkgevers op het gebied van Werk & Vitaliteit.

Werkgeluk

Medewerkers die werkgeluk ervaren presteren beter, zijn minder vaak ziek,zorgen voor een goede sfeer en tevreden klanten en relaties. Uit onderzoek over werkgeluk blijkt bijvoorbeeld: Gelukkige werknemers zijn 31% productiever en drie keer meer creatief dan anderen. Maar ook dat 75% van de werknemers vertrekt omdat ze niet tevreden zijn met de leidinggevende en niet zozeer het werk. Ook lezen we in dit rapport dat de aandacht voor gezondheid vanuit de werkgever onder druk staat. Wilt u als werkgever meer vitaliteit op de werkvloer of monitoren hoe vitaal uw organisatie is? Neem eens een kijkje op onze website voor activiteiten zoals stoppen met roken of een gezonde lunch.

Webinar 'Meer energie en zelfregie voor jou en je team'

De webinar met Klaas Koster (vitaloog) gemist? Je kunt dit nog terugkijken op onze website.. Hij is auteur van het boek 'Zo bereik je meer energie en zelfregie voor jou en je team'. Leestip!

Energieke teams en medewerkers

Klaas Koster geeft het begrip vitaliteit inhoud met de vitaliteitsschijf. Je vitaal voelen begint met het inzien van het nut en de noodzaak ervan (vitalogisch) en is een goede balans van lichaam (fysiologisch), geest (psychologisch), omgeving (ecologisch) en zingeving (filosofisch). Kijk op eens de website van Vitaal Vechtdal, onder inwoners, voor meer informatie over activiteiten die gezondheid en welzijn stimuleren!

Vijf gouden regels

De vitaliteitsschijf bevat daarnaast een vijftal richtinggevende regels. De vijf gouden regels voor meer vitaliteit en dus meer levenskracht en energie zijn:

1. Wees zelfbewust, houd de zaag scherp en blijf je ontwikkelen; 
2. Beweeg voldoende, eet gezond, en neem voldoende rust; 
3. Alles wat je aandacht geeft groeit, richt je op het positieve; 
4. Zoek een (werk)omgeving dat bij jouw mentale en fysieke gestel past; 
5. Weet wat je levensdoel is en ga voor werk waar je ertoe doet.

In deze tijd ervaren veel mensen werkstress. De werkdruk is hoog, er heerst soms onzekerheid over het blijven bestaan van je baan en de grens tussen privé en werk was nog nooit zo klein. Van 25 september tot en met 29 september 2023 is het de Nationale Vitaliteitsweek. Een mooie gelegenheid om eens stil te staan bij die stress. Vitaloog Klaas Koster vertelt dat alles draait om hoe jij tegen die stress aankijkt.