Mantelzorg

Vitaal Vechtdal

30 mei 2023 17:5

Elke dag klaar staan voor een naaste, dat doen de mantelzorgers graag. Maar het kan ook zwaar zijn. U heeft ook zelf tijd nodig om weer op te laden. Ook wat meer aandacht voor de eigen gezondheid kan geen kwaad. Mantelzorgers hebben soms zélf ook behoefte aan ondersteuning.

Mantelzorg

Ondersteuning nodig?

Aarzel niet, verschillende organisaties helpen u graag. U kunt terecht met uw vragen bij een van onze samenwerkingspartners zoals Carinova Steunpunt MantelzorgDe Stuw Hardenberg, Saam Welzijn Dalfsen, Samen Doen Ommen, Mantelzorgnetwerk Ommen, gemeenten Dalfsen, Hardenberg, Ommen en Coevorden.

Activiteiten in het Vechtdal voor mantelzorgers

3 juni, 10.45 uur -16.00 uur
Festival voor jonge mantelzorgers, Outdoor Ommen

10 juni, 13.30 - 16:00 uur
NAH café Hardenberg. Ontmoetingsplek voor mensen met Niet Aangeboren Hersenletsel – in samenwerking met Interakt Contour, burgemeester bramerstraat, Hardenberg

19 juni (elke 3e maandag van de maand),19.30 – 21.30 uur
Alzheimer cafe Dalfsen

22 juni, 19.30 - 21:00 uur
Wandelen en/of koffiedrinken – Schottinck, Mölinksweg 1, Bergentheim

29 juni, 10.00 – 17.00 uur
Waarderingsuitje voor mantelzorgers in de gemeente Hardenberg: ‘toerist in eigen stad’ – Mommeriete, Gramsbergen. Aanmelden voor 15 juni.
 
29 juni, 10:00 - 11:30 uur
Op de koffie, Ommen

6 juli, 14:00 - 16:00 uur
Themabijeenkomst voor mantelzorgers van mensen met NAH – Hardenberg (locatie volgt)

11 juli, 19:00 - 21:30 uur
EXTRA Alzheimercafé met verhalenvertelster Marjo Dames en in gesprek met casemanagers, mantelzorgondersteuning en dagbesteding De Plompschuur – De Plompschuur, Dedemsvaart

19 september, 19:00 - 21:30 uur
Alzheimer Cafe - Hardenberg/Dedemsvaart

Verhalen delen met elkaar

VanzelfSprekend is een podcast over mantelzorg. Verhalen van moeders, partners, kinderen en anderen die langdurig zorgen voor een geliefde. Het zijn verhalen voor iedereen omdat ze gaan over leven; luister daarom als professional, mens of mede (mantel)zorger. Laat je meenemen in persoonlijke en eerlijke verhalen en raak geïnspireerd.

Thuiszorg

Zelf bepalen hoe je thuiszorg regelt en met wie. Dat is fijn. Elke dag onder de douche of twee keer per week? Met behulp van Zuster Plus, een dienst van Carinova, kun je baas blijven over je eigen dagelijkse leven. Dat geldt niet alleen voor zorgvragers maar ook voor zorgverleners. De zorgverleners kiezen bewust voor een bestaan als ondernemer, als zzp’er in de zorg. Door Zuster Plus wordt een goede match gezocht tussen de zorgbehoevende en de zelfstandige zorgverlener.

Voor informatie over mantelzorg en vrijwilligerswerk kunt u terecht bij de Landelijke vereniging voor Mantelzorgers en Vrijwilligerszorg Mezzo. Mezzo
DigitaleZorgGids is een reviewsite voor de Nederlandse gezondheidszorg waar patiënten, zorgverleners en zorgexperts hun ervaringen met digitale zorgproducten kunnen delen. De website laat zien wat digitale zorg is, welke typen digitale zorg (diensten) er zijn, welke producten hieronder vallen en hoe deze worden gewaardeerd. Vanuit het oogpunt van de patiënt, de zorgverlener en de zorgexpert. DigitaleZorgGids is een website van Patiëntenfederatie Nederland.